Kombuchaa ja ituja
Meillä on aloitettu pari uutta projektia: kombucha ja idut.
"Kombucha on raikas terveysjuoma, joka valmistetaan makeutetusta teestä fermentoimalla. Lopputuloksena on virkistävä, luonnollisesti hiilihapollinen juoma, jonka makeutus on fermentoinnin aikana hajonnut orgaanisiksi hapoiksi ja yhdisteiksi." - Ruohonjuuri
"Kombuchaa on käytetty jo vuosituhansien ajan Aasiassa ja Venäjällä. Muiden käymisteitse valmistettujen ruokien tapaan, kombuchan sisältämien bakteerien on ajateltu tukevan suoliston, ja sitä kautta myös mielen hyvinvointia." - The Good Guys
Lisää tietoa Kombuchasta löydät täältä: https://www.thegoodguys.life/pages/kombuchaopisto
Syön usein ruisleivän päällä ja muutenkin kotona idätettyjä ituja. Paljon parempi vaihtoehto väsyneelle salaatinlehdelle ja kurkkuviipalelle. Iduissa on huimasti paremmat ravintoarvot. Idättäminen monikymmekertaistaa siemenien, herneiden ja papujen vitamiinit. Lisäksi vitamiinit sekä muut ravintoaineet muuntuvat imeytyvämpään muotoon.
Tykkään eniten idättää mm. mungpapuja (joita on alla olevassa kuvassa) ja vihreitä linssejä. Käytän idätyksessä Vogelin idätysastiaa, mikä tekee idätyksestä kätevää ja tehokasta. Lisää tietoa idättämisestä löytyy mm. täältä: https://www.ekolo.fi/info/idatysopas/25/