Finlandia Marathon, taktista ammuntaa & ruokaa
Finlandia Marathon juostiin perinteisesti syyskuun puolivälissä. Itse osallistuin puolikkaalle. Heti starttipistoolin alusta saakka lähdin mukaan tiiviseen ryhmään, joka tavoitteli selvästi 1:30 loppuaikaa. Mukana oli juoksijoita myös omasta Jyväskylä Trail Runners -yhteisöstä.
Pysyin kelkassa ensimmäiset 13 kilometriä. Ne olivat ehdottomasti elämäni helpoimmat kisakilometrit. Tuntui etten edes hengästy. Sitten yllättäen alkoi pistää kylkeen. Lopetin kellon vilkuilun ja otin mukavamman vauhdin. Tulin maaliin ihan hyvässä kuosissa ajalla 1:33:24.3. Täytyy olla tyytyväinen, koska takana on parin viikon takainen 72 kilometrin Nuuksio Trail Ultra, eikä yhtäkään lajinomaista puolimaratoniin tähtäävää treeniviikkoa.
Lähellä maaliviivaa alkoi sataa ja maaliviivan ylitettyäni sade yltyi oikein kunnolla. Märkyys ei tässä vaiheessa haitannut enää lainkaan.
Viikko Finlandia Marathonin jälkeen osallistuin Maakuntajoukkojen harjoituksiin, jossa treenattiin taktista ammuntaa. Harjoitukset eivät olleet fyysisesti niin raskaat kuin taisteluharjoitus rakennetulla alueella, mutta toimintaa riitti koko viikonlopuksi.
Monenlaisia ruokia on tullut viikkojen varrella syötyä. Tässä esittelen muutamia niistä. Lisää ruokakuvia ja videoita löytyy Instagramista.
Mun arkiviikon 100% vegaaniset ruokaostokset: kikherneitä, perunoita, kaurajuomaa, nektariineja, omenoita, banaaneja, mandariineja, viinirypäleitä, mango, bataatteja, punasipuleita, parsakaalia, kurkkuja, kirsikkatomaatteja, proteiinipastaa, palsternakka, lanttua, siemensekoitusta, margariinia, kesäkurpitsoita, purjo, ruisleipiä ja porkkanoita!