NUTS Ylläs Pallas 100 km 2021

13.07.2021

Juoksin 100 kilometriä NUTS Ylläs Pallas tunturijuoksussa, ajassa 15:37:20.

Tällä reitillä oli +2394 nousumetriä, eli mäkeä riitti melkoisesti. Muilta osin reitti oli yllättävän nopeaa baanaa. Matka starttasi lauantaina klo 00:00. Strategiani oli juosta heti alusta yön viileydessä mahdollisimman kovaa ja pitkälle, sillä päivän korkeimmaksi lämpötilaksi oli odotettavissa +28°C. Uskoin ettei tuossa lämpötilassa paljon enää juosta. Päivän lämmettyä askel kuitenkin kantoi edelleen hyvin. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että vatsa toimi hyvin, sain pidettyä elekrolyyttitasapainon optimaalisena (kiitos Puhdistamon elektrolyyttijuomajauheen), pystyin menemään alamäet kovaa, lämpö ei pahemmin haitannut, valmentajani Juuso Simpasen treeniohjelma puri hyvin ja reipas hölkkä onnistui alusta loppuun, silloin kun se maaston puolesta oli mahdollista.

Kuten mainittua, minua valmentaa nykyisin ultrajuoksija Juuso Simpanen. Haave Juuson valmennukseen menemisestä syttyi siitä alkaen, kun kuulin hänen perustaneen yrityksen Jalanjälki juoksuvalmennus. Kun Karhunkierroksen 83 km oli takana ja päätös ensi vuoden Karhunkierroksen 166 kilometristä tehty, katsoin oikeaksi hetkeksi aloittaa valmentautuminen Juuson etävalmennuksessa. Kerkesin treenata Juuson ohjelmalla 5 viikkoa ennen NUTS Ylläs Pallasta. Ohjelma toi harjoitteluuni uudenlaista ärsykettä ja se kehitti oikeita osa-alueita. Harjoittelu Juuson opissa jatkuu.

Vatsan hyvästä toiminnasta saan kiittää montaakin asiaa. Valmistin geelin itse kylmäpuristetusta mustikkamehusta ja erilaisista sokereista, joista eniten käytin glukoosia sekä vähän fruktoosia ja tummaa ruokosokeria. Kiinteänä eväänä mukanani oli OatKing kaurapatukoita, jotka olivat tuttuja aikaisemmista onnistuneista kisoista. Kisaa edeltävänä sekä kisapäivänä oman reseptini mukaista superpuuroa. Se on kaurajuomassa turvotettavaa tuorepuuroa, joka koostuu kaurahiutaleista, chiasiemenistä, pellavansiemenistä, mehiläisen siitepölystä, hunajasta, raakakaakaonibseistä, spirulinasta, tyrneistä, mustikoista, mulperimerjoista ja gojimarjoista.

Kuva: Rami Valonen
Kuva: Rami Valonen
Kuva: Rami Valonen
Kuva: Rami Valonen
Kuva: Rami Valonen
Kuva: Rami Valonen
© Petteri Veijonen | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita