Nuuksio Trail Ultra 72 km 2018

Lauantaina saavuin maaliin 72 kilometrin Nuuksio Trail Ultra -maastojuoksukisassa ajalla 10h 54min 52sec (sijoitus 79/105) . Matka oli täynnä maisemia ja kipua. Kipu oli hyvälaatuista, puhtaasti rasituksesta johtuvaa, mutta sen sietäminen kyllä ottaa aina koville. Sellainen laji ultrajuoksu on.

Tämä matka oli elämäni toinen ultra. Aikaisemmin olin juossut 83 kilometriä NUTS Karhunkierroksella toukokuussa. Nuuksion keikka oli kevyempi, eikä ainoastaan 11 kilometriä lyhyemmän matkan vuoksi, vaan myös huomattavasti tasaisemman reitin vuoksi. Tämä näkyy myös keskinopeudessa.

Reitti kulki Nuuksion kansallispuiston kallioisilla rannoilla ja havupuiden lomassa pujottelevilla juurakkoisilla poluilla. Rajuja korkeuseroja mahtoi toki tällekin reitille.

Viimeinen lenkki ennen kisaa
Viimeinen lenkki ennen kisaa

Käväisin kisaa edeltävänä iltana myös Juuso Simpasen luennolla. Hän on viime vuoden ultramatkan voittaja ja puolusti asemaansa onnistuneesti myös tänä vuonna uudella voitolla, vaikka olikin joutunut kesällä hetkeksi parantelemaan jalkavaivaa.

Kisassa johdin Juusoa tietämättäni ensimmäiset 6 kilometriä. Olin lähtenyt omalla rauhallisella vauhdillani joukon hännille, kun yhtäkkiä ultramatkan kärki tuli Juuson johdolla ohi hirveällä vauhdilla. He olivat juosseet pahasti harhaan, mutta kilpailun järjestäjä myönsi heille aikahyvitystä. Juuson video tämän vuoden kisasta löytyy täältä.

Toisin kuin Karhunkierrokselle, minulla ei ollut Nuuksioon erityisiä suunnitelmia. Lähdin reissuun puhtaasti fiiliksen mukaan, koska en ollut saanut kisaa edeltävinä viikkoina tehtyä Lapin reissun ja muiden työkiireiden vuoksi yhtäkään täyttä lajinomaista treeniviikkoa.

Erona Karhunkierrokseen en ollut tankannut aivan niin överisti hiilareita etukäteen. Geelinä käytin samaa itse valmistamaani geeliä kuin ennenkin, mutta 20 minuutin sijaan otin sitä 30 minuutin välein. Vettä join 20 minuutin sijaan 15 minuutin välein. Kiinteää ravintoa söin samalla tavalla kuin ennenkin, 60 minuutin välein. Tällä kertaa minulla oli sipsejä ja ClifBar -patukoita, kun Karhunkierroksella söin sipsejä ja OatKing -patukoita. Kalorimäärät olivat samat kuin Karhunkierroksella. Jostain syystä vatsa tällä kertaa meni löysälle ja jouduin pysähtymään puskaan pari kertaa. Uskon että ongelmat johtuivat ClifBar -patukoista.

Kuva: OneVision
Kuva: OneVision
Kuva: Poppis Suomela
Kuva: Poppis Suomela

Heikosta valmistautumisesta huolimatta olen tyytyväinen tulokseeni ja suoritukseeni. Juoksuni oli tasavauhtinen ja pääsin taas nauttimaan upeasta luonnosta. Nuuksio oli minulle tuttu jo eräopaskurssin reissulta ja oli kiva palata noihin maisemiin uudelleen.

Kiitos Hotelli Nuuksiolle ja kisan järjestäjille hienosta tapahtumasta!