Tähän astisen elämäni paras vuosi

Vuosi 2018 oli tähän astisen elämäni paras vuosi!

Syksyllä 2017 päätin siirtyä kestävyysjuoksussa ultramatkoihin ja 2018 toukokuussa unelmani toteutui tultuani maaliin NUTS Karhunkierros 83 kilometrin ja 15 tuntia kestäneen, erittäin mäkisen polkujuoksu-urakan jälkeen.
Paikan päällä tapasin kaksi minua henkilökohtaisesti suuresti lajin pariin inspiroinutta ultrajuoksijaa, Marianna Zaikovan ja Juuso Simpasen. Olen saanut tutustua myös hienoihin ihmisiin Jyväskylä Trail Runners -yhteisön kautta.

Myöhemmin syksyllä juoksin vielä Nuuksio Classic Ultra Trailin 72 kilometrin polku-ultran. Näiden kahden ultran välissä kerkesin osallistua elämäni ensimmäiselle triathlonille Voimarinteen Teräsmieskisoissa, erittäin helteisellä puolikkaalla ironman-matkalla (1,9 km uintia, 90 km pyöräilyä ja 21 km juoksua). Enkä tietenkään voinut jättää välistä jo perinteeksi muodostunutta Finlandia Marathonia, jossa tällä kertaa juoksin puolikkaan 21 kilometriä.

Urheilusta tulee nälkä ja reseptikokoelmaan onkin vuoden aikana karttunut useita aivan mahtavia vegaanisia ruokia.

Vietin myös kokonaisen kuukauden Lapissa järjestäen luontomatkailuyritykseni Wild Adventures North'n nimissä asiakasryhmilleni kaksi yli 100 kilometrin mittaista Haltin valloitus -erämaavaellusta ja yhden 130 kilometrin mittaisen suunnittelu- ja testiluonteisen maastopyörävaelluksen, josta on nyt kehitetty vuodelle 2019 täyteen myyty vaellustuote nimeltä Pöyrisjärven fatbike-seikkailu.

Aloin myös viiden hiljaisen reserviläisvuoden jälkeen aktivoitua ja olen saanut monipuolista koulutusta sissitoiminnassa talvella, taistelussa rakennetulla alueella ja taktisessa ammunnassa. Toimin nykyisin maakuntajoukkojen upseerina, jonka vuoksi vaatekaapissani tulee aina olemaan valmiudessa Puolustusvoimien sotilasasu ja varusteet.

Vuosi 2019 tuo tullessaan lisää ultrajuoksua (jos polvi kuntoutuu hyvin) ja yhden uuden täyteen myydyn vaellustuotteen, Haltin talvivalloituksen, jonka järjestämme eräopaskollegani Johanna Gustafssonin kanssa toukokuun keväthankien aikaan. Myös paljon muuta on luvassa, mutta niistä lisää myöhemmin ;) Hyvää uutta vuotta kaikille!