Pyöräilykausi avattu & kenkävalintani Karhunkierrokselle

NUTS Karhunkierros 80 km lähestyy. Pian lähtee viimeinen kuukausi käyntiin. Kilpailuun valmistava viimeinen ylipitkää pitkis on vielä edessä. Sen jälkeen alkaa löysääminen, vaikka valmistautuminen on tosin muutenkin ollut hyvin maltillista ja rentoa.


Kenkävalintani Karhunkierrokselle on Hoke One One Speedgoat 2. Ongelmatonta valinta ei ole ollut. Aluksi tilasin itselleni 43 1/3 kokoiset Speedgoatit, jotka osoittautuivat hieman pieniksi siitä huolimatta, että jalkani koko on 43. Käytin kyseisiä kenkiä jonkin aikaa, mutta niiden ahtaus aiheutti sen, että monista sukistani vasemman parin kärki kului puhki isovarpaan kynnen kohdalta. Miksi ei koskaan oikea pari? Se on minulle mysteeri. Totesin että kengät tulevat minulle vielä kalliiksi, jos ne syövät jatkuvasti 6,5 €:n arvoisia Jar-X sukkaparejani.

Seuraavaksi tilasin 44 kokoiset Speedgoatit. Koko vaikutti jalassa heti oikealta. Ensimmäiselle lenkille lähtiessä tuntuma oli täydellinen. Kengät kuitenkin aiheuttivat jalkaterieni sisäsyrjiin isot rakot jo alle tunnissa. Erikoista, sillä tätä ongelmaa ei koskaan ollut pienemmillä saman mallin kengillä. Ongelma ei poistunut vaikka suoritin kengille sisäänajoa useammalla maltillisella lenkillä. Kokeilin myös kiristää ja löysätä nauhoja. Lopulta tajusin että ongelma on Speedgoatin pohjallisissa. Niiden reunat hankasivat juuri niihin kohtiin mihin rakot olivat syntyneet. Vaihdoin kenkiin On Cloudin koon 43 pohjalliset, jotka istuivat kenkiin täydellisesti. Ongelma poistui kokonaan pohjallisten vaihtamisen myötä. Terveisiä sinne Hokan tuotekehitykseen! ;)

Perjantain pitkis metsässä
Perjantain pitkis metsässä
Viikon ruoka on nuudeliwokki, tahmea jasmiiniriisi ja friteeratut tofukuutiot.
Viikon ruoka on nuudeliwokki, tahmea jasmiiniriisi ja friteeratut tofukuutiot.
Sunnuntain lounaaksi 900 grammaa kotitekoista aasialaista ruokaa.
Sunnuntain lounaaksi 900 grammaa kotitekoista aasialaista ruokaa.